Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Speglar

Speglar

Våra tjänster

Speglar

Speglar har en lång historia och är en oumbärlig del av vår vardag. De används i olika sammanhang, från badrummet till vardagsrummet, och har en funktion som går långt utöver att bara visa vår egen reflektion

Funktion och Praktisk användning

Den mest grundläggande och uppenbara funktionen hos en spegel är att ge oss möjlighet att se vår egen reflektion. Detta är oumbärligt för vår dagliga hygienrutin, då vi tvättar ansiktet, borstar tänderna, kammar håret och gör oss i ordning för dagen. Badrumsspeglar är därför en central del av våra morgonrutiner.

Spegeln har också en praktisk användning i andra delar av hemmet. Stora speglar i vardagsrummet eller sovrummet kan skapa en känsla av rymd och ljus, vilket är särskilt värdefullt i mindre bostäder. De kan också användas för att förbättra belysningen genom att reflektera ljuset från fönster eller lampor.

Speglar finns i olika utförande och design

Speglar finns i en otrolig mångfald av utföranden och designer, vilket gör dem till en mycket anpassningsbar inredningsdetalj som kan passa olika stilar och behov.

Fortsättningsvis här kommer vi gå in på de olika typerna av spegelglas, men är du intresserad av att läsa mer om vilka olika typer och designer vi kan erbjuda läs mer om våra måttbeställda speglar

Olika typer av spegelglas och användningsområden

Spegelglas har en mångsidig roll i både heminredning och kommersiella utrymmen. Det finns olika typer av spegelglas, var och en med sina unika egenskaper och användningsområden. Här är en djupare titt på olika sorters spegelglas och hur de kan användas:

Klassiskt Spegelglas

Det klassiska spegelglaset är det vanligaste och används ofta i hem och butiker. Det är vanligtvis tillverkat av ett plant glas med en reflekterande beläggning, ofta silver eller aluminium. Detta är det idealiska valet för badrumsspeglar, fullängdsspeglar och som dekorativa element i olika rum.

Användningsområden:

Heminredning: För att skapa en känsla av rymd och ljus i rum.

Kommersiella utrymmen: I provrum och badrum, samt för att skapa en välkomnande atmosfär i receptioner och lobbyområde

Stunning bathroom with large round illuminated mirror
Säkerhetsspegelglas

Säkerhetsspegelglas, även kallat säkerhetsfilmglas, är utformat för att förhindra skador vid krossning. Detta glas är vanligtvis belagt med en plastfilm som håller glasbitarna på plats om spegeln skulle gå sönder.

Användningsområden:

Offentliga utrymmen: Som lekplatser, skolor och sjukhus där säkerheten är av högsta prioritet.

Hemmet: I barnrum eller andra områden där det finns en högre risk för olyckor.

Färgat Spegelglas

Färgat spegelglas finns i olika färger och nyanser och kan användas för att lägga till en färgstark accent i ett rum. De är inte bara dekorativa utan kan också skapa specifika humör eller atmosfärer.

Användningsområden:

Stämningsskapande: I nattklubbar, restauranger, och moderna hem för att skapa en unik atmosfär.

Konstverk: Används av konstnärer och designers för att skapa intressanta och iögonfallande verk.

Antik Spegelglas

Antika speglar har en särskild behandling som ger dem ett åldrat utseende. Denna typ av spegelglas är populär för att skapa en vintage eller retro känsla i ett rum.

Användningsområden:

Dekorativa syften: I barer, restauranger och hem som vill skapa en unik, historisk atmosfär.

Designelement: Som en del av en större inredningsstil som innehåller andra antika eller vintage objekt.

Akryl Spegelglas

Akrylspeglar är mindre bräckliga än traditionella glaspeglar, vilket gör dem till ett utmärkt val för områden där säkerhet är en prioritet. Dessa speglar är lätta, vilket underlättar hantering och installation.

Användningsområden:

Barnrum och lekplatser: På grund av deras säkerhetsfördelar.

Evenemang och scenografi: Deras lätthet gör dem idealiska för tillfälliga installationer där snabb uppsättning och nedtagning krävs.

Båtar och fordon: Deras hållbarhet och motståndskraft mot vatten gör dem perfekta för användning i miljöer där traditionellt glas kan vara opraktiskt.

Tvåvägs Spegelglas

Tvåvägs spegelglas, även känt som en spegelfilm, är en typ av spegel som fungerar som en vanlig spegel från en sida men är genomskinlig från den andra sidan. Detta gör det användbart för integritets- och övervakningsändamål .

Användningsområden:

Övervakning och forskning: I butiker 

Forskning och Intervjuer: I fokusgruppsrum och forskningslaboratorier

Energisparande och Värmereflekterande Spegelglas

Denna typ av spegelglas är utformad för att reflektera värme och reglera ljusgenomsläpp, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ i byggnader.

Användningsområden:

Energisparande byggnader: I fasader och fönster för att reducera energiförbrukningen.

Kontorsbyggnader: För att förbättra inomhusklimatet och minska behovet av konstgjord kylning och uppvärmning.

Förstorande Spegelglas

Förstorande spegelglas, ofta använda i badrum och skönhetsbutiker, är utformade för att förstora bilder, vilket gör det enklare att utföra detaljerade uppgifter som sminkning eller rakning.

Användningsområden:

Skönhetsbutiker och salonger: För att underlätta detaljerad makeup och hårstyling.

Privata badrum: För enklare rakning och hudvård.

Hotellbadrum: Ger gästerna ett praktiskt verktyg för personlig vård.

Konvext Spegelglas

Konvexa speglar buktar utåt och ger en vidvinkelsvy, vilket gör dem idealiska för säkerhets- och övervakningsändamål. De förvränger bilden något, vilket ger en bredare vy av området.

Användningsområden:

Trafiksäkerhet: Vid vägkorsningar för att ge förare en bättre överblick av trafiken.

Butikssäkerhet: För att övervaka butikslokaler och förhindra snatteri.

Smart Spegelglas

Smart spegelglas är en innovativ teknik där digitala skärmar integreras i spegelytan. Dessa speglar kan visa information som väder, nyheter, sociala medier uppdateringar och till och med personlig fitnessdata.

Användningsområden:

Smarta hem: För en högteknologisk och bekväm hemupplevelse.

Fitnesscenter och gym: För att visa träningsinformation och digitala träningsguider.

Butiker: För att visa produktinformation och virtuella provrum.

Läs mer om vilka olika typer och designer vi kan på måttbeställda speglar

Kontakta oss

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04