Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Bygga altan

Bygga altan i Göteborg

Våra tjänster

Bygga altan i Göteborg

Går du i tankarna att bygga altan i Göteborg eller i Västsverige

Vi Västsvenska Glas är inte bara experter på glas – vi är mästare på att skapa fantastiska altaner i Göteborg och västsverige. Tänk dig en skräddarsydd altan, byggd med precision, expertis och en djup förståelse för dina unika behov och önskemål. När du väljer att arbeta med oss, tar du ett steg in i en värld där professionalism, kvalitet och säkerhet går hand i hand.

Vi är Göteborgsområdets föredragna partner för att förvandla dina altandrömmar till verklighet. Varje projekt vi antar genomsyras av kvalité och vår passion att leverera helhetslösningar som inte bara möter, utan överträffar dina förväntningar.

Oavsett om du bor i Lundby, Eriksberg, Majorna, Toltorp, Högsbo, Partille eller någon annanstans i det vackra Göteborgsområdet, är vi redo och ivriga att ställa upp när inspirationen för altanbygge slår till. Med Västsvenska Glas vid din sida, kan du förvänta dig en kombination av lokal kunskap och teknisk skicklighet, som tillsammans garanterar en altan som är lika säker och hållbar som den är estetiskt tilltalande.

Bygga altan

Att bygga altan i Göteborg kan vara ett relativt litet  projekt som betydligt förhöjer komforten i ditt hem. För den händige, med tillgång till en plan och stabil tomt, kan en altan snabbt bli verklighet på bara några dagar. Men, det är inte ovanligt att sådana projekt tar längre tid än beräknat. Därför kan det vara klokt att överväga professionell hjälp för att säkerställa att arbetet blir färdigt i tid och med hög kvalitet. Med experthjälp kan du också vara trygg i att resultatet blir enligt förväntningarna.

Vi på Västsvenska Glas har lång erfarenhet av att bygga altaner. Vi erbjuder dessutom möjligheten att lägga till detaljer som glasräcken till skjutdörrar och tak, vilka inte bara förhöjer estetiken utan även funktionaliteten och säkerheten i ditt utomhusutrymme.

Nedan hittar du bilder som visar ett urval av våra senaste projekt, som innefattar inte bara altaner och staket, utan också våra exklusiva glasinstallationer. Med vårt team av experter kan du vara säker på att ditt utomhusutrymme inte bara blir vackert, utan också säkert och hållbart, redo att njutas av under alla årstider.

Därför bör du anlita oss för ditt altanbygge

Det är ganska populärt bland hemmafixare att utföra altanbygget på egen hand., vilket inte är så konstigt med tanke på den hemmafixartrend som råder. Men vår erfarenhet är att resultatet blir bättre när du tar hjälp av professionella hantverkare.  Att  anlita professionella hantverkare inte bara kan förenkla processen utan också förbättra slutresultatet avsevärt.

Vi på Västsvenska Glas har mängder av erfarenhet,. Vi vet exakt hur man dimensionerar en altan och vilka material som är mest lämpliga för olika projekt. Vi tar oss an designprocessen med kreativitet och teknisk skicklighet, och ser till att din nya altan smälter samman med din befintliga byggnad, både estetiskt och funktionellt.

I en tid då råvarupriserna skjuter i höjden har vi utvecklat en arbetsmetod som inte bara är exakt utan också effektiv. Vi ser till att inte en skruv eller bräda går till spillo, vilket håller dina kostnader nere utan att tumma på kvaliteten.

Behöver du en partner som tar hand om hela projektet från början till slut? Vi är redo att ta oss an utmaningen. Eller behöver du kanske bara hjälp med vissa delar av bygget? Vi anpassar oss efter dina behov. Så, om du funderar på att bygga en altan i Göteborg, överväg fördelarna med att ha oss vid din sida. Vi kombinerar lokal kännedom med hantverksskicklighet och en outtröttlig strävan att överträffa dina förväntningar. Kontakt oss idag, och upptäck själv varför så många villaägare litar på Västsvenska Glas för sina altanprojekt!

Förvandla din vision om det perfekta utomhusutrymmet till verklighet

Har du någonsin övervägt att skaffa en altan utanför köket, en plats där du kan njuta av middagar utomhus och ha grillkvällar? Eller kanske en altan anslutande till vardagsrummet, där du och dina nära kan samlas och umgås i den friska luften? En altan erbjuder inte bara ytterligare utrymme för avkoppling och samvaro, den blir en förlängning av ditt hem, en bro mellan inomhuskomfort och den naturliga skönheten i din trädgård.

Med en vackert utformad altan skapas en lugn oas där du kan njuta av solen, underhålla gäster eller helt enkelt koppla av med en bok i handen. Det blir en plats där hemmets värme möter trädgårdens skönhet, utan att naturens element blir överväldigande.

Men en altan är mer än bara ett tillskott av levnadsutrymme. Det är också en smart investering. En välutformad och konstruerad altan kan faktiskt höja värdet på din bostad avsevärt. Så, medan du njuter av den ökade trivselfaktorn och de mångsidiga användningsområdena, kan du också se fram emot att se ditt hems marknadsvärde stiga.

En altan blir en naturlig samlingspunkt, och med rätt inredning och planering kan den även fungera som ett slags uterum, tillgängligt året om. Tänk dig att starta varje morgon med en kopp kaffe i handen, inbäddad i den lugna atmosfären på din egen altan, eller att avsluta dagen där under stjärnorna.

Så om du är redo att förvandla din vision om det perfekta utomhusutrymmet till verklighet, överväg de oändliga möjligheterna en altan kan erbjuda. Det är mer än bara ett byggprojekt; det är chansen att expandera ditt levnadsutrymme, höja ditt hems värde, och mest av allt, berika ditt liv med en plats där minnen skapas, skratt delas och livet helt enkelt njuts av till fullo.

Altaner kan designas på många olika sätt

En altan är inte bara ett uterum; det är en mångsidig yta som kan anpassas och utformas på otaliga sätt för att passa just dina behov och önskemål. Låt oss utforska några av de anpassningsbara alternativen som kan förvandla en enkel altan till ditt egna privata paradis.

För det första har vi den klassiska altanen med räcke. Ett räcke är inte bara en säkerhetsfunktion som skyddar mot olyckor; det erbjuder också en designmöjlighet. Till exempel kan ett glasräcke ge säkerhet utan att kompromissa med den panoramautsikt du älskar.

Överväg också den eleganta, inglasade altanen. Genom att addera glas skapar du ett skyddat uterum som kan avnjutas året runt, oavsett väder. Det finns flera stilar att välja mellan, inklusive öppningsbara glasväggar som erbjuder flexibiliteten av inomhus- och utomhusliv.

För den naturälskande är en altan med pergola ett drömval. Detta halvtak erbjuder skydd men tillåter även naturens ljus att strömma in. Klä den med grönska och blommor, och du har skapat en levande oas där färger och dofter förändras med säsongerna.

Och låt oss inte glömma magin med rätt belysning. Planera för detta redan från början och din altan blir en inbjudande plats även efter solnedgången. Vare sig det är eleganta lampor monterade på räckets stolpar, diskreta downlights eller en kreativ mix av båda, är belysningen nyckeln till en stämningsfull miljö.

Varje altan har potentialen att vara en unik reflektion av dess ägares smak och livsstil. Från säkerhet till estetik, från natur till teknologi, finns det en värld av möjligheter att utforska. Din drömaltan väntar – det enda som behövs är din vision och beslutet att förvandla drömmen till verklighet.

Regler gällande att bygga altan i Göteborg och västsverige

Det råder vissa regler när det kommer till bygglov för altaner, och dessa baseras inte enbart på altanens storlek, utan också dess placering. Därför är det kritiskt att vara väl informerad om dessa regler för att undvika potentiella komplikationer under byggprocessen.

En altan i Göteborg som byggs utan bygglov måste vara direkt ansluten till huset; fristående konstruktioner är inte tillåtna i detta sammanhang. Det finns även specifika begränsningar vad gäller dimensionerna. Altanen får exempelvis inte sträcka sig mer än 3,6 meter ut från huset och den får inte vara placerad närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Höjdmässigt finns det en begränsning på 1,8 meter, och detta inkluderar även eventuellt staket.

Om dina planer avviker från dessa specifikationer, kommer ett bygglov att vara nödvändigt. Situationer där detta kan bli aktuellt inkluderar exempelvis en altan på en sluttande tomt, där konstruktionen kan behöva vara högre än de angivna 1,8 meterna. Under dessa omständigheter kan även ett utrymme bildas under altanen. Ett annat scenario som kräver bygglov är om altanen ska byggas närmare tomtgränsen än de stipulerade 4,5 meterna, vilket är möjligt endast om grannens godkännande erhålls.

Att ha klart för sig dessa regler är avgörande när du planerar ditt altanbygge, för att säkerställa att processen löper smidigt och att slutresultatet blir en altan där du och din familj kan njuta, koppla av och skapa varaktiga minnen.

När du ska bygga altan i Göteborg kan nyttja ROT-avdraget

När du anlitar oss för att bygga din altan i Göteborg kan du dra nytta av ROT-avdraget, vilket kan innebära betydande besparingar på arbetskostnaden. ROT, som står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad, tillåter ett avdrag på arbetskostnaden när du anlitar professionella hantverkare för arbeten som rör din bostad.

För att ge dig en klarare bild, låt oss titta på ett räkneexempel. Anta att arbetskostnaden för att bygga din altan uppgår till 50 000 kr och materialkostnaden till 20 000 kr. Din totala kostnad före ROT-avdrag skulle då vara 70 000 kr. Men med ROT-avdraget, som är 30 % av arbetskostnaden, skulle du få ett avdrag på 15 000 kr. Detta innebär att den totala kostnaden för ditt altanbygge, efter avdraget, skulle vara 55 000 kr.

Det är viktigt att notera att ROT-avdraget enbart gäller arbetskostnaden och inte materialkostnaderna. Dessutom kan du få ett ROT-avdrag på upp till 50 000 kr per år.

För att kvalificera för avdraget, måste altanen byggas i direkt anslutning till ditt hus. Det är en del av statens subventionering för att göra det mer ekonomiskt tillgängligt för hushållen att utföra förbättringar och utökningar av sina bostäder, samtidigt som det gynnar sysselsättningen inom byggsektorn.

Så, om du funderar på att bygga en altan och vill maximera dina besparingar, kommer ROT-avdraget utan tvekan vara en välkommen förmån. Tveka inte att kontakta oss för mer information och för att påbörja resan mot din nya, vackra altan.

Vanliga frågor när man funderar på att bygga altan i Göteborg och västsverige

Om du funderar på att bygga en altan i Göteborg, har du säkert ett par frågor. Det är viktigt att vara väl informerad innan du påbörjar ditt projekt, så här kommer svar på några vanliga frågor.

Kostnad- vad kostar det att bygga altan?

För att börja med kostnaden, ligger ett generellt pris för altanbygge runt 1 500 – 2 000 kronor per kvadratmeter, exklusive ROT-avdraget. Detta pris kan variera beroende på flera faktorer, så det är bäst att kontakta oss direkt för en exakt prisuppgift för ditt specifika projekt.

Byggnadslov – Behöver vi söka byggnadslov?

Angående bygglovsfrågan, så kan du i många fall bygga en altan utan att behöva ansöka om bygglov, förutsatt att altanen uppfyller vissa kriterier. En bygglovsfri altan får inte vara längre än 3,6 meter och inte högre än 1,8 meter. För större projekt krävs vanligtvis ett bygglov. När det gäller trädäck i marknivå, krävs generellt sett inget bygglov.

Gällande var du kan placera din altan, så får du inte bygga den närmare än 4,5 meter från tomtgränsen utan grannens godkännande. Med grannens tillstånd kan altanen placeras närmare tomtgränsen.

Kan jag bygga altanen själv?

När det kommer till utförandet av bygget, kan nästan vem som helst teoretiskt sett ta sig an ett altanbygge. Men för ett professionellt och hållbart resultat rekommenderar vi att anlita erfarna hantverkare. Vi på Västsvenska Glas är specialister på att bygga altaner i Göteborg och ser fram emot att hjälpa dig med ditt projekt.

Går det bygga på när det regnar?

För de som funderar på att bygga altan under regniga dagar, rekommenderas det generellt att undvika detta för att förhindra att träet krymper på grund av vätan.

Får jag använda ROT-avdrag?

Om du överväger en inglasad altan, bör du veta att den räknas som en biyta, ett utrymme med begränsad användning under vissa delar av året.

ROT-avdraget gäller för altanbyggen så länge trädäcket eller altanen byggs i anslutning till din villa, och ger dig ett avdrag som motsvarar 30 % av arbetskostnaden. Observera dock att du inte kan utföra bygget själv och ändå få ROT-avdraget.

När ska jag bygga altanen?

Slutligen, den bästa tiden att påbörja ditt altanbygge är under tidig vår, så att du kan ha din nya altan redo för sommarens utomhushäng. Men naturligtvis är det också möjligt att bygga under sommaren eller hösten.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att förverkliga din drömaltan!

Kontakta oss

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg