Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Glasa in altan

Glasa in altan i Göteborg

Våra tjänster

Glasa in altan

Går du i tankarna att glasa in altan i Göteborg eller i Västsverige

Vi på  Västsvenska Glas är experter på glasa in altaner i Göteborg och västra Sverige till inbjudande glasade utrymmen. Tänk dig en altan som är anpassad efter dina önskemål, innesluten av glas med precision och expertis, där dina unika behov står i fokus. När du samarbetar med oss, går du in i en värld där professionalism, kvalitet och säkerhet är i harmoni.

Som det främsta valet i Göteborgsområdet när det kommer till att glasa in altaner, är vi dedikerade till att förverkliga dina visioner. Varje projekt vi tar oss an präglas av högsta kvalitet och vår passion för att leverera helhetslösningar som inte bara uppfyller, utan överträffar dina förväntningar.

Vi är redo att bistå dig, vare sig du bor i Lundby, Eriksberg, Majorna, Toltorp, Högsbo, Partille eller någon annan del av det vackra Göteborgsområdet. När du vill förvandla din altan, är Västsvenska Glas där med lokal kunskap och teknisk expertis. Resultatet blir en altan som är både säker och hållbar, samt estetiskt tilltalande.

Glasa in altan

Att glasa in en altan i Göteborg kan vara ett projekt som betydligt höjer komforten i ditt hem. För den händige, med en plan och stabil plats för altanen, kan installation av glaspaneler bli verklighet inom bara några dagar. Men, sådana projekt kan ofta dra ut på tiden. Därför kan det vara klokt att överväga professionell hjälp för att säkerställa att arbetet blir färdigt i tid och med hög kvalitet. Med experthjälp blir du också trygg i att resultatet lever upp till dina förväntningar.

På Västsvenska Glas har vi lång erfarenhet av att glasa in altaner. Vi erbjuder även tillägg som glasräcken, skjutdörrar och tak, som inte bara förhöjer estetiken utan även funktionaliteten och säkerheten i ditt utomhusutrymme.

Nedan finns bilder som visar ett urval av våra senaste projekt. Med vårt team av experter kan du vara säker på att ditt utomhusutrymme blir både vackert och säkert, hållbart för alla årstider.

Därför bör du anlita oss när du ska glasa in altanen

Att glasa in altaner är en trend som växer bland hemmafixare, vilket är förståeligt med tanke på den nuvarande hemmafixartrenden. Men vår erfarenhet visar att resultatet ofta blir bättre när du tar hjälp av professionella hantverkare. Att anlita proffs kan inte bara förenkla processen utan också avsevärt förbättra slutresultatet av ditt glasade uterum.

Vi på Västsvenska Glas har en stor mängd erfarenhet. Vi vet exakt hur man anpassar glaspaneler för altaner och vilka material som passar bäst för olika typer av glasade uterum. Vi närmar oss designprocessen med kreativitet och teknisk skicklighet, och ser till att ditt nya glasade uterum harmoniserar med din befintliga byggnad, både estetiskt och funktionellt.

I en tid då råvarupriserna ökar har vi utvecklat en arbetsmetod som är både exakt och effektiv. Vi ser till att inget material går till spillo, vilket hjälper till att hålla nere kostnaderna utan att kompromissa med kvaliteten.

Behöver du en partner som sköter hela glasningsprojektet från början till slut? Vi är redo att anta utmaningen. Eller behöver du kanske hjälp med specifika delar av projektet? Vi anpassar oss efter dina behov. Om du funderar på att glasa in din altan i Göteborg, överväg fördelarna med att ha oss vid din sida. Vi kombinerar lokal kännedom med hantverksskicklighet och en outtröttlig strävan att överträffa dina förväntningar. Kontakta oss idag och upptäck varför så många villaägare litar på Västsvenska Glas för sina glasade altanprojekt!

Förvandla din vision om den pefekta inglasade altanen till verklighet

Med en vackert utformad glasad altan skapas en lugn oas där du kan njuta av naturens skönhet året om, oavsett väder. Det blir en plats där hemmets värme och trädgårdens skönhet möts, utan att du behöver oroa dig för väder och vind.

Men en glasad altan är mer än bara ett tillskott av levnadsutrymme. Det är också en smart investering. En välutformad och konstruerad glasad altan kan faktiskt höja värdet på din bostad avsevärt. Så, medan du njuter av den ökade trivselfaktorn och de mångsidiga användningsområdena, kan du också se fram emot att se ditt hems marknadsvärde stiga.

En glasad altan blir en naturlig samlingspunkt, och med rätt inredning och planering kan den även fungera som ett slags uterum, tillgängligt året om. Tänk dig att starta varje morgon med en kopp kaffe i handen, inbäddad i den lugna atmosfären på din egen glasade altan, eller att avsluta dagen där under stjärnorna.

Så om du är redo att förvandla din vision om det perfekta utomhusutrymmet till verklighet, överväg de oändliga möjligheterna en glasad altan kan erbjuda. Det är mer än bara ett byggprojekt; det är chansen att expandera ditt levnadsutrymme, höja ditt hems värde, och mest av allt, berika ditt liv med en plats där minnen skapas, skratt delas och livet helt enkelt njuts av till fullo.

Regler gällande att glasa in altan i Göteborg och västsverige

När det gäller regler för att glasa in altaner, är det viktigt att vara väl informerad för att undvika komplikationer under byggprocessen. Dessa regler baseras inte bara på storleken på den inglasade altanen, utan också dess placering i relation till bostaden.

En inglasad altan i Göteborg kräver bygglov om de är högre än 1,8 meter. Fristående inglasade konstruktioner kan kräva särskilt tillstånd. Det finns också specifika begränsningar för dimensioner. Den inglasade altanen får till exempel inte sträcka sig mer än 3,6 meter från huset och måste vara placerad minst 4,5 meter från tomtgränsen. Höjdbegränsningen på 1,8 inkluderar höjden på eventuella staket eller glasväggar.

Att förstå dessa regler är kritiskt när du planerar att glasa in din altan, för att säkerställa att byggprocessen går smidigt och att det slutliga resultatet blir en plats där du och din familj kan njuta, koppla av och skapa varaktiga minnen.

Läs mer om reglerna runt altanbygge

När du ska bygga altan i Göteborg kan du nyttja ROT-avdraget

När du anlitar oss för att glasa din altan i Göteborg kan du dra nytta av ROT-avdraget, vilket kan innebära betydande besparingar på arbetskostnaden. ROT, som står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad, tillåter ett avdrag på arbetskostnaden när du anlitar professionella hantverkare för arbeten som rör din bostad.

För att ge dig en klarare bild, låt oss titta på ett räkneexempel. Anta att arbetskostnaden för att bygga din altan uppgår till 50 000 kr och materialkostnaden till 20 000 kr. Din totala kostnad före ROT-avdrag skulle då vara 70 000 kr. Men med ROT-avdraget, som är 30 % av arbetskostnaden, skulle du få ett avdrag på 15 000 kr. Detta innebär att den totala kostnaden för ditt altanbygge, efter avdraget, skulle vara 55 000 kr.

För att kvalificera för avdraget, måste altanen byggas i direkt anslutning till ditt hus. Det är en del av statens subventionering för att göra det mer ekonomiskt tillgängligt för hushållen att utföra förbättringar och utökningar av sina bostäder, samtidigt som det gynnar sysselsättningen inom byggsektorn.

Så, om du funderar på att bygga en altan och vill maximera dina besparingar, kommer ROT-avdraget utan tvekan vara en välkommen förmån. Tveka inte att kontakta oss för mer information och för att påbörja resan mot din nya, vackra altan.

Läs mer om ROT-avdraget 2024

Kontakta oss

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

031-3875100

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg

Glasmästare i Göteborg