Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Betydelsen av korrekt dränering under altan för hemmets hållbarhet

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Betydelsen av korrekt dränering under altan för hemmets hållbarhet

En altan erbjuder en fantastisk utvidgning av ditt boende, skapar en plats för avkoppling och social samvaro med nära och kära. Emellertid kan en altan som saknar adekvat dränering leda till betydande stabilitets- och fuktskador på både altanen och själva bostaden.

Risker med bristfällig dränering Ansamlad nederbörd som regn eller snö under altanen kan orsaka fuktskador och erosion. En altan uppförd på mark med otillräcklig dränering kan medföra markexpansion och -kontraktion, vilket riskerar att altanen förflyttas och blir ojämn. I värsta fall kan detta resultera i att altanen kollapsar eller att grunden till bostaden tar skada.

Dräneringstekniker under altanen Effektiv dränering under altanen innebär att skapa en effektiv avledning av vatten och fukt från altanen genom att etablera en barriär mellan altanen och marken. Detta kan åstadkommas genom att gräva en grop och placera en dräneringsduk som leder bort vatten från konstruktionen. Det är också avgörande att altanen vilar på en fast grund för att förhindra sättningar.

Identifiera dräneringsbehov Tecken på att din altan kan behöva förbättrad dränering inkluderar ojämnheter, sprickbildningar i material samt synlig vattenansamling eller fuktindikationer under altanen. Dessa signaler tyder på att det kan vara dags att se över dräneringen.

Fördelarna med att anlita en expert Att genomföra dräneringsåtgärder kan vara komplext, och det krävs ofta expertis för att säkerställa korrekt utförande. Genom att anlita en kvalificerad yrkesperson säkerställs att altanen får en stabil och hållbar dräneringslösning

Summering En altan förhöjer boendet men kräver rätt dräneringsåtgärder för att förebygga skador på både altan och hus. Genom att engagera en professionell för dessa åtgärder undviker du problem och försäkrar att altanen blir en trygg plats för avkoppling. Regelbunden underhåll av dräneringssystemet är essentiellt för att förhindra framtida problem, inklusive att hålla dräneringsduken ren från skräp och i gott skick.

Att investera i dräneringen under din altan skyddar din fastighets stabilitet och ökar din säkerhet. Att ta hand om och proaktivt hantera dräneringen säkerställer att du kan njuta av din altan i många år framöver. Sök professionell hjälp vid tveksamheter kring dräneringsbehov, och tveka inte att kontakta en expert vid tecken på problem. Att prioritera din altans dränering är en klok investering för ditt hem.

Taggar :

Bygga altan,Glasa in altan

Dela  :

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg