Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Fönster

Fönster

Våra tjänster

Fönster

Västsvenska Glas är en ledande leverantör av omfattande fönstertjänster, anpassade för att möta en mängd olika behov och krav. Från installation och underhåll till skräddarsydda lösningar och reparationer, här är några av de tjänster som vi på Västsvenska Glas stolt erbjuder:

Fönsterinstallation: Vi erbjuder expertinstallation av nya fönster för både nybyggnationer och befintliga byggnader, inklusive allt från standardfönster till specialdesignade lösningar.

Fönsterbyte och Uppgraderingar: Behöver du byta ut gamla fönster? Vi installerar nya, energieffektiva fönstermodeller med förbättrad isolering, dubbel- eller trippelglasning och förstärkta rammaterial.

Fönsterreparation: Vårt team är specialiserat på att reparera skadade eller defekta fönster, inklusive glasbyte, ramreparationer och utbyte av beslag och tätningar..

Säkerhetsförbättringar: För att öka din säkerhet installerar vi säkerhetsglas, lås och andra säkerhetsfunktioner för att förstärka dina fönsters motståndskraft mot inbrott och skador.

Ljudisolering: Vi förbättrar dina fönsters ljudisoleringsegenskaper, vilket är särskilt viktigt i bullriga stadsmiljöer eller nära flygplatser och större vägar.

Specialanpassning och Design: Vårt team kan skapa skräddarsydda fönsterlösningar som uppfyller specifika estetiska eller funktionella krav, inklusive ovanliga storlekar, former och färgsättningar.

Västsvenska glas - Din glasmästare i Göteborg och västsverige

Rätt fönster som passar just din bostad och din budget

När man ska byta fönster är det första steget att välja vilken typ av fönster man önskar. Nedan finns en kortfattad översikt över tre populära fönstertyper, inklusive prisuppgifter för ett standardfönster i storleken 100 cm x 120 cm:

Träfönster – Idealiska för hem och bostäder. De erbjuder en autentisk känsla och behöver inget underhåll i ungefär 10 år. Kostnaden är cirka 10 000 kr per styck. Notera att träfönster inte rekommenderas för skjut- och vikväggar eftersom trä är ett levande material.

Plastfönster (PVC-fönster) – Passar både hem och affärslokaler. Dessa fönster kräver minimalt underhåll och håller i minst 20 år, med en kostnad på omkring 3 000 kr styck. De är ett prisvärt och populärt val i många situationer, särskilt i Europa.

Aluminiumfönster – Kända som fönstrens ”Rolls-Royce”. Tillverkade av aluminium, erbjuder de starka och underhållsfria fönster med lång hållbarhet. De erbjuder stor flexibilitet när det gäller öppnings- och stängningsfunktioner, och kostar cirka 11 000 kr styck.

För företag och butiker väljs oftast aluminium- eller plastfönster. Vid installation av stora rutor används vanligtvis en aluminiumkarm, skräddarsydd efter specifika mått.

Empty room with chair and large panorama window

Fantastiska erbjudanden på fönster i hela Göteborg och väst Sverige!

Om du överväger att byta fönster i Göteborg med omnejd, erbjuder Västsvenska Glas konkurrenskraftiga priser och expertis i fönsterbyte. Vår erfarenhet sträcker sig över ett brett sortiment av fönster, vilket möjliggör för oss att erbjuda attraktiva priser både vid direktköp och vid utförande av bytet.

Vår butik och verkstad är belägen i Partille men våra skickliga glasmästare arbetar över hela västra sverige, inklusive Hovås, Kungsbacka, Lerum, Torslanda och Hisingen. Vi är alltid redo att komma ut till dig för att bedöma dina behov och ge personlig service.

Är du i behov av nya fönster i Göteborg eller dess närhet? Tveka inte att kontakta Västsvenska Glas för professionell rådgivning, en detaljerad offert och effektiv leverans. Vi ser fram emot att få hjälpa dig med dina fönsterbehov!

Några olika typer av fönster vi kan erbjuda

Dreh-Kipp-fönster

Dreh-Kipp-fönster, även kända som vrid- och vippfönster, är en mycket populär fönstertyp i Europa, särskilt i tysktalande länder. Dessa fönster är mångsidiga och erbjuder två öppningsmekanismer: de kan vridas som traditionella sidohängda fönster, eller vippas öppna från toppen för ventilation. Denna funktion gör dem mycket praktiska i många olika situationer. 

Dreh-Kipp-fönster är populära på grund av deras mångsidighet, användarvänlighet och förmåga att erbjuda effektiv ventilation. De är ett utmärkt val för en rad olika miljöer, från bostadshus till kontor och skolor. När du väljer Dreh-Kipp-fönster är det viktigt att tänka på faktorer som energieffektivitet, ljudisolering, säkerhet och hur de kommer att integreras i byggnadens övergripande design och funktionalitet.

Dreh kipp fönster
Fasta fönster
Fasta fönster

Fasta fönster, som namnet antyder, är fönster som inte kan öppnas eller stängas. Dessa fönster är designade för att erbjuda maximalt med ljusinsläpp och panoramautsikt utan avbrott från öppningsmekanismer. 

Det fins olika sorters fasta fönster. Varje typ av fast fönster har sina unika fördelar och kan väljas baserat på specifika behov som utsikt, ljusinsläpp, energieffektivitet eller estetiska överväganden. 

Viktigt att notera är dock att fasta fönster inte erbjuder ventilation, vilket bör övervägas i planeringsstadiet av ett hem eller en renovering.

Flaggfönster

Flaggfönster, även kända som projektionsfönster eller utåtgående fönster, är en typ av fönster som öppnas utåt från ena sidan och påminner lite om  en flagga. De är populära för sin unika förmåga att ge extra ljusinsläpp och ventilation, samt för deras estetiska appeal. 

Flaggfönster är ett utmärkt val för de som söker en kombination av funktionalitet, säkerhet och estetisk design. De passar särskilt bra i utrymmen där du vill ha kontinuerlig ventilation utan att helt öppna fönstret, och i utrymmen där fönsterutrymmet är begränsat. 

När du väljer flaggfönster är det viktigt att överväga faktorer som platsens klimat, byggnadens arkitektoniska stil, och dina personliga preferenser för underhåll och hantering. 

Flaggfönster
Fast-glidhängda fönster
Fast-glidhängda fönster

Glidhängda fönster, även kända som skjutfönster, är en typ av fönster där fönsterbågarna öppnas och stängs genom att glida horisontellt längs en skena. Dessa fönster är populära för deras släta funktion och platsbesparande design, vilket gör dem till ett utmärkt val för rum där begränsat utrymme hindrar användningen av traditionella fönster.

Glidhängda fönster är ett utmärkt val för moderna hem och renoveringar där utrymmesbesparing och estetik är viktiga överväganden. Deras smidiga drift och variationsrikedom i design gör dem lämpliga för en mängd olika bostads- och kommersiella miljöer. När du väljer glidhängda fönster är det viktigt att överväga faktorer som underhåll, tillgänglighet för rengöring, energieffektivitet och hur de kommer att integreras i byggnadens totala design.

Glidhängda fönster

Glidhängda fönster, även kända som skjutfönster, är en typ av fönster där fönsterbågarna öppnas och stängs genom att glida horisontellt längs en skena. Dessa fönster är populära för deras släta funktion och platsbesparande design, vilket gör dem till ett utmärkt val för rum där begränsat utrymme hindrar användningen av traditionella fönster.

Glidhängda fönster är ett utmärkt val för moderna hem och renoveringar där utrymmesbesparing och estetik är viktiga överväganden. Deras smidiga drift och variationsrikedom i design gör dem lämpliga för en mängd olika bostads- och kommersiella miljöer. När du väljer glidhängda fönster är det viktigt att överväga faktorer som underhåll, tillgänglighet för rengöring, energieffektivitet och hur de kommer att integreras i byggnadens totala design.

glasparti
Glaspartier

Glaspartier är arkitektoniska element som används för att skapa ljusa, öppna utrymmen i byggnader och hem. De består av stora glasytor, ofta kombinerade med minimala ramar eller stöd, och är utformade för att maximera ljusinsläpp och utsikt. Glaspartier kan användas både i exteriörer och interiörer och kommer i flera olika stilar och utföranden. Glaspartier är ett utmärkt val för att skapa ljusa, välkomnande och visuellt imponerande utrymmen. De erbjuder en rad olika funktionella och estetiska fördelar, från förbättrad naturlig belysning till skapandet av en känsla av öppenhet och frihet. När du väljer glaspartier är det viktigt att överväga faktorer som platsens klimat, byggnadens arkitektoniska stil, energieffektivitet och säkerhetskrav.

Industri fönster

Industrifönster är en typ av fönster som ursprungligen designades för industriella byggnader, men som nu också ofta används i bostäder och kommersiella utrymmen för deras robusta utseende och stora glasytor. 

De är kända för sina slanka profiler, stora paneler och ofta en minimalistisk design. Industrifönster är populära för sin förmåga att kombinera industriell robusthet med modern elegans. De är idealiska för att skapa en urban, samtida känsla i ett utrymme, vare sig det är i en bostad, ett kontor eller en kommersiell lokal. 

När man väljer industrifönster är det viktigt att tänka på faktorer som byggnadens arkitektoniska stil, energieffektivitetsbehov och den önskade atmosfären i utrymmet.

industrifönster
runda och välvda fönster
Runda och välvda fönster

Runda och välvda fönster är arkitektoniska element som erbjuder en distinkt estetisk till byggnader, och de är ofta kännetecknande för en viss byggnadsstil eller period. De bidrar till en unik karaktär och kan ofta hittas i historiska byggnader, moderna hem och offentliga byggnader. Runda och välvda fönster erbjuder en kombination av estetik och funktionalitet. De kan vara centrala designelement i ett rum och erbjuda dramatisk utsikt eller ljusinsläpp. När man väljer dessa fönstertyper är det viktigt att överväga byggnadens arkitektoniska stil, det önskade ljusinsläppet, och de potentiella energieffektivitetsbehoven.

Sidohängda fönster

Sidohängda fönster är en populär och traditionell fönstertyp som öppnas åt sidan med hjälp av gångjärn monterade på en av sidorna. De erbjuder enkel tillgång för rengöring och underhåll, och kan anpassas för att passa en mängd olika arkitektoniska stilar.Sidohängda fönster är ett utmärkt val för de som vill ha traditionell charm kombinerat med modern funktionalitet. Deras förmåga att anpassas gör dem till ett populärt val för både renoveringar av äldre byggnader och nya konstruktioner. När du väljer sidohängda fönster är det viktigt att överväga faktorer som platsens klimat, byggnadens arkitektoniska stil, och dina personliga preferenser för underhåll och hantering.

SIdohängda fönster
slottsfönster
Slottsfönster

Slottsfönster är en unik kategori av fönster som ofta förekommer i historiska byggnader, särskilt i slott och herrgårdar. Dessa fönster kännetecknas av sin rika arkitektoniska detaljrikedom, ofta med unika former, storlekar och dekorativa element. De speglar inte bara den tidens estetiska smak utan är också anpassade efter de praktiska behoven i sådana byggnader. Slottsfönster är inte bara funktionella element utan spelar också en viktig roll i att definiera karaktären och den historiska betydelsen av byggnaden. De är ofta skräddarsydda och kräver specialiserad kunskap både för tillverkning och underhåll. När man hanterar slottsfönster, är det viktigt att balansera behovet av att bevara den historiska karaktären med moderna krav på säkerhet, komfort och energieffektivitet.

Sneda fönster

Sneda fönster, även kända som vinklade eller lutande fönster, är en speciell typ av fönster som är designade för att passa i utrymmen med ovanliga vinklar, som mansardtak eller takvåningar. Dessa fönster är inte bara funktionella utan också estetiskt tilltalande, och de kan anpassas för att passa in i en mängd olika arkitektoniska stilar. Snedfönster är idealiska för att ge ljus och karaktär till utrymmen med begränsade konventionella fönstermöjligheter, som takvåningar, loft eller under mansardtak. De erbjuder en kombination av funktionalitet och estetik och kan bidra till att skapa unika och inbjudande utrymmen. När man väljer snedfönster är det viktigt att överväga byggnadens arkitektoniska stil, de specifika ljus- och ventilationsbehoven, samt energieffektivitetskraven.

sneda fönster
Spröjsade fönster
Spröjsade fönster

Spröjsade fönster är en klassisk och estetiskt tilltalande typ av fönster som kännetecknas av sina dekorativa ribbor – spröjs – som delar upp fönstrets glasyta i mindre rutor. Dessa fönster har en lång tradition och finns i olika stilar och utföranden för att passa olika arkitektoniska behov. pröjsade fönster är inte bara estetiska tillägg; de bidrar också till byggnadens karaktär och kan påverka upplevelsen av ljus och rymd i ett rum. De är populära i allt från traditionella landsbygdshus till moderna stadsvillor och kan anpassas för att passa en mängd olika arkitektoniska stilar. När man väljer spröjsade fönster är det viktigt att överväga både estetiska och funktionella behov, såsom underhåll, energieffektivitet och kostnad.

Vridfönster

Vridfönster, även kända som roterande eller pivotfönster, är en modern och funktionell typ av fönster som öppnas genom att rotera runt en central eller offset axel. Dessa fönster är populära för sin mångsidighet, moderna design och enkla användning. Vridfönster är ett utmärkt val för dem som söker moderna, funktionella och estetiskt tilltalande fönsterlösningar. De är särskilt användbara i situationer där fönstret behöver vara lättåtkomligt för rengöring eller där utrymmet är begränsat. När man väljer vridfönster är det viktigt att tänka på platsens klimat, byggnadens arkitektoniska stil och personliga preferenser när det gäller underhåll och hantering.

Vridfönster
Överhängande fönster

Överhängande fönster, även kända som topphängda fönster, är en populär fönstertyp där fönstret öppnas uppåt och utåt från en axel eller gångjärn som är placerade vid fönstrets övre kant. Dessa fönster är uppskattade för sin förmåga att ge god ventilation och ljusinsläpp samtidigt som de erbjuder en hög grad av säkerhet och användarvänlighet. Överhängande fönster är idealiska för de som önskar en kombination av funktionalitet, säkerhet och estetik. De är särskilt lämpliga för platser där du vill ha god ventilation utan att öppna fönstret helt, som kök eller badrum. När du väljer överhängande fönster är det viktigt att överväga faktorer som platsens klimat, byggnadens arkitektoniska stil, och dina personliga preferenser för underhåll och hantering.

Taktfönster

Takfönster är en typ av fönster som är speciellt utformade för att monteras i en byggnads tak, vilket ger extra ljus och kan bidra till bättre ventilation. De är populära i bostäder, särskilt i vindsvåningar och utrymmen där sidoväggar inte tillåter traditionella fönster.Takfönster är en utmärkt lösning för att förbättra ett hem eller en byggnads estetik och funktion. De erbjuder inte bara ett sätt att öka naturligt ljus och ventilation, utan kan också bidra till energieffektivitet och förbättra det allmänna välbefinnandet för de som bor eller arbetar i utrymmet. När man väljer takfönster är det viktigt att överväga faktorer som takets lutning och konstruktion, rummets användning, och klimatförhållandena i området.

takfönster

Kontakta oss

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg