Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Montering av viksystem

Montering av viksystem

Våra tjänster

Montering av viksystem

Ett viksystem gör det enkelt för dig att glasa in en existerande balkong eller altan av den enkla anledning att systemet monteras innanför räcket.  Ett viksystem för glasinramning av balkonger har blivit ett populärt val för många hemägare och fastighetsägare som önskar en stilfull, funktionell och säker lösning. Här är några insikter kring detta system:

Enkel installation: Eftersom viksystemet monteras innanför balkongens räcke, underlättar detta installationsprocessen. Detta minimerar behovet av större byggjusteringar eller komplicerade konstruktioner, vilket gör det till ett smidigt val för befintliga balkonger.

Säkerhet först: Ett viktigt aspekt av ett viksystem är att det möter alla krav som myndigheterna har fastställt, särskilt när det gäller barnsäkerhet, ventilation och brand. Denna trygghet kan ge hemägaren ro i sinnet samtidigt som balkongen omvandlas till ett säkert uterum för familjen. Design och funktion: Med ett profillöst skjut-vik system blir utsikten från balkongen ostörd. Avsaknaden av vertikala profiler mellan glaspanelerna skapar en nästan osynlig övergång mellan insidan och utsidan, vilket ger en större känsla av rymd och enhet med omgivningen.

Användarvänlighet: Viksystemets konstruktion garanterar en mjuk, tyst rullning av glaspanelerna. Med ett enkelt glid i takets glidskena och nederkantens styrskena kan användaren enkelt öppna och stänga systemet. Glaspanelerna kan dessutom skjutas åt sidan och vikas inåt upp till 90°, vilket inte bara underlättar rengöring av båda sidor av glaset, utan också erbjuder möjligheten att förvandla balkongen till ett öppet och luftigt utrymme när så önskas.

Underhåll: Rengöring av glas i viksystem är en enkel uppgift tack vare vikfunktionen. Denna funktion gör det möjligt att komma åt båda sidor av glaset, vilket förenklar underhållet och garanterar att balkongen alltid ser inbjudande ut.

I slutändan erbjuder ett viksystem för glasinramning av balkonger en kombination av stil, funktionalitet och säkerhet. Det är en investering som inte bara förhöjer estetiken av en bostad men också bidrar till en förbättrad livskvalitet för dess invånare.

Montering av Viksystem för Glas

Viksystem för glas ger en elegant och praktisk lösning för att skapa större öppningar, optimala ljusinsläpp och maximal utsikt. De används ofta i moderna byggnader, verandor, restauranger eller som avdelare i stora rum. Här är en enkel guide för att montera ett viksystem för glas:

1. Förberedelser:

  • Mät och Planera: Börja med att noggrant mäta den plats där viksystemet ska installeras. Detta säkerställer att alla komponenter passar perfekt.
  • Verktyg: Se till att du har alla nödvändiga verktyg till hands. Dessa kan inkludera en borrmaskin, skruvmejsel, vattenpass, mätband och pennor för märkning.

2. Montering av Skenor:

  • Övre och Nedre Skenor: Börja med att fästa övre skenan och sedan den nedre. Använd vattenpasset för att säkerställa att de är helt raka.
  • Distans: Om det behövs, installera distansklossar under den nedre skenan för att garantera jämn höjd över hela bredden.

3. Installera Glaspaneler:

  • Hantering: Hantera glaspanelerna med försiktighet. Använd gärna handskar och glaslyftar om tillgängligt.
  • Infästning: Fäst glaspanelerna en i taget. Börja från ena sidan och arbeta dig genom hela skenan. Säkerställ att varje panel är ordentligt fastsatt och kan vikas fritt.

4. Montera Handtag och Lås:

  • Fäst handtag och eventuella låssystem på varje panel enligt tillverkarens anvisningar.

5. Justering:

  • Efter installation, testa alla dörrar för smidig rörelse. Om någon av dörrarna hakar upp sig eller känns trög, kan det krävas en justering av hjul eller skenor.

6. Avslutning:

  • Rengör alla glasytor och se till att skenorna är fria från skräp.
  • Gå igenom hela installationen för att se till att allt sitter som det ska och fungerar felfritt.

Viksystem för glas kräver precision och noggrannhet vid installation. Följ alltid tillverkarens rekommendationer och överväg att anlita en professionell om du är osäker på något steg i processen.

Inglasningar av balkong och altan

Björklinge Glas skapar allt från en enklare inglasning till betydligt mer välisolerade lösningar som är anpassade till den kargaste vintern. Vi har både olika viksystem och tillverkning av måttanpassade inglasningar som förvandlar din altan eller balkong till ett härligt uterum i Uppsala.

Vi utför inglasningar av befintliga balkonger och altaner.
För mer information om hur du kan uppgradera din uteplats, kontakta oss!

Kontakta oss

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

glasmagasinet.se

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg