Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Energieffektiviseringsstöd för inköp av nya fönster och dörrar

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Energieffektiviseringsstöd för inköp av nya fönster och dörrar

Energieffektiviseringsstöd på upp till 30 000 kronor är nu tillgängligt för dig som överväger att köpa nya fönster och dörrar!

Regeringen har infört detta stöd från och med den 3 juli 2023 för att bekämpa höga energipriser och öka försörjningstryggheten. Syftet är att främja energieffektivisering i småhus som värms med el eller gas. Du kan ansöka om stöd för att genomföra energieffektiviseringsåtgärder i ditt småhus.

Du kan ansöka om bidrag för att genomföra energieffektivisering av småhus.

Majoriteten av villorna i Sverige, ungefär 70%, är byggda mellan 1960 och 1980 och har ofta 2-glasfönster och el- eller gasuppvärmning. Dessa hus är särskilt sårbara för höga elförbrukningskostnader, särskilt under perioder med extremt höga elpriser. För att stödja husägare i denna situation och stärka elförsörjningen har regeringen infört detta energieffektiviseringsstöd för småhus.

Du kan erhålla bidrag för detta.

Stödet kan användas för olika åtgärder, inklusive konvertering till värmepumpar, installation av vattenburet eller luftburet värmedistributionssystem, anslutning till fjärrvärmenätet och förbättringar av klimatskärmen, såsom tilläggsisolering och byte till fönster och dörrar med bättre U-värde.

Planerar du att byta fönster eller dörrar kan du använda bidraget

Om du planerar att byta fönster eller dörrar i ditt småhus kan du dra nytta av detta stöd.Om du bor i ett bidragsberättigat småhus och vill byta fönster kan du få 50% av materialkostnaden täckt, upp till maximalt 30 000 kronor. Du kan också dra av kostnaden för montage genom ROT-avdrag. Kom ihåg att du måste först genomföra konvertering av värmesystemet och få bidrag för det innan du kan ansöka om bidrag för fönster- och dörrbyte.

Hur mycket bidrag kan jag få?
Du kan få täckt 50% av materialkostnaden, upp till maximalt 30 000 kronor. Dessutom kan du dra av kostnaden för montage genom ROT-avdrag. Tänk på att du först måste genomföra en konvertering av värmesystemet och få bidrag för det innan du kan ansöka om bidrag för fönster- och dörrbyte.
Bidraget kan erhållas retroaktivt
Bidraget kan sökas retroaktivt via Boverkets e-tjänst fram till år 2025, från och med den 3 juli 2023. Det är också möjligt att ansöka retroaktivt för åtgärder som är berättigade till bidrag och som beställts från och med den 8 november 2022.
 
Att tänka på

För att vara berättigad till bidraget måste den som genomför åtgärden ha godkänd F-skatt, och ansökningar hanteras av Länsstyrelsen i det aktuella länet. Ansökningen kan göras via en e-tjänst på Boverkets webbplats.

Taggar :

Energieffektiviseringsstöd

Dela  :

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg