Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Det är dags att börja planera för ditt altanbygge till sommaren

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Det är dags att börja planera för ditt altanbygge till sommaren

Sommaren är en tid då vi alla längtar efter att kunna njuta av utomhuslivet. Att ha en altan är ett fantastiskt sätt att förvandla din trädgård eller uteplats till en plats där du kan koppla av, umgås med vänner och familj, och njuta av soliga dagar och milda kvällar. Men för att kunna njuta av din altan till fullo under sommaren är det viktigt att börja planera för altanbygget i förväg. I denna artikel kommer vi att diskutera varför det är dags att börja planera för ditt altanbygge till sommaren och ge dig några användbara tips för att komma igång.

Varför är det viktigt att planera i förväg?

Att planera ditt altanbygge i förväg är avgörande för att säkerställa att projektet blir en framgång och att du kan njuta av din altan under sommaren. Här är några skäl till varför det är viktigt att börja planera i tid:

 1. Tidsplanering: Att bygga en altan tar tid och kan vara en komplex process, särskilt om du planerar att anlita en entreprenör. Genom att börja i tid kan du undvika att känna dig stressad och pressad av tidsfrister.

 2. Säkerhet och byggtillstånd: Du måste säkerställa att ditt altanbygge följer alla säkerhets- och byggnormer i din region. Att ansöka om byggtillstånd kan ta tid, och det är viktigt att ha all dokumentation i ordning innan du påbörjar projektet.

 3. Material och budget: Genom att planera i förväg kan du forska och hitta de bästa materialen till rätt pris. Detta kan hjälpa dig att hålla dig inom din budget och undvika oönskade överraskningar.

 4. Design och funktion: Att tänka på hur du vill att din altan ska se ut och fungera är en viktig del av planeringsprocessen. Det ger dig möjlighet att skapa en altan som verkligen passar dina behov och önskemål.

 5. Val av entreprenör: Om du planerar att anlita en entreprenör är det bäst att boka dem i förväg. Många kvalificerade entreprenörer har fulla kalendrar under sommaren, så att boka i tid är en bra idé.

 

Tips för att komma igång med altanplaneringen:

Nu när du förstår vikten av att planera ditt altanbygge i tid, låt oss gå igenom några tips för att komma igång:

 1. Bestäm din budget: Innan du börjar planera din altan är det viktigt att fastställa din budget. Detta hjälper dig att avgöra vilken typ av material och designalternativ som är tillgängliga för dig.

 2. Forska om tillstånd och regler: Kontakta din lokala byggmyndighet för att ta reda på vilka tillstånd och regler som gäller för altanbyggen i ditt område. Detta kan påverka din design och tidsplan.

 3. Skapa en design: Tänk på hur du vill att din altan ska se ut och fungera. Vill du ha en enkel plats att koppla av eller en mer komplex utomhusyta med grill och sittplatser? Skissa upp dina idéer eller anlita en professionell designer.

 4. Välj material: Beroende på din budget och designval, välj de bästa materialen för din altan. Det kan inkludera trä, kompositmaterial eller stenbeläggning. Jämför pris och kvalitet noggrant.

 5. Boka entreprenör eller planera för egen byggnation: Om du planerar att anlita en entreprenör, boka dem i tid. Om du är en erfaren hantverkare och vill bygga själv, se till att du har nödvändiga verktyg och kunskap.

 6. Tidsplanera projektet: Skapa en realistisk tidsplan för altanbygget. Faktorera in väderförhållanden och eventuella förseningar som kan uppstå.

 7. Inköp och leverans av material: När du har en plan och en tidsplan, börja köpa in material och schemalägg leveranserna i god tid före byggstart.

 8. Kontrollera säkerhet och kvalitet: Under byggprocessen är det viktigt att övervaka arbetet för att säkerställa att allt följer säkerhets- och kvalitetsstandarder.

 9. Slutför projektet i tid: Sträva efter att slutföra ditt altanbygge i god tid före sommarsäsongen, så att du kan njuta av den utan stress.

Att planera för ditt altanbygge till sommaren kräver tid och noggrannhet, men det är definitivt värt ansträngningen. Med rätt förberedelser kan du skapa en underbar utomhusplats där du kan skapa minnen och njuta av soliga dagar och sköna kvällar med nära och kära. Så sätt igång med din altanplanering redan idag och se fram emot en fantastisk sommarsäsong!

Taggar :

Bygga altan

Dela  :

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg