Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Den ultimata guiden till en inglasad altan eller uteplats

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Den ultimata guiden till en inglasad altan eller uteplats

En inglasad altan eller uteplats kan vara ett utmärkt sätt att förlänga säsongen och skapa ett skyddat utrymme som kan användas året runt. Här är en detaljerad instruktion för dig som funderar på att glasa in sin altan/uteplats:

EN inglasad altan eller uteplats den ultimata guiden
 1. Utvärdera behoven och önskemålen: Innan du börjar processen är det viktigt att du klargör dina behov och önskemål för den inglasad altan eller uteplats. Fundera över hur du planerar att använda utrymmet, om du vill ha det som ett extra rum eller bara som en skyddad yta. Detta kommer att påverka design och val av material.
 2. Gör en budget: Bestäm din budget för att glasa in altanen./utaplats. Detta hjälper dig att välja rätt material och designalternativ som passar inom dina ekonomiska ramar.
 3. Kontakta experter: Sök efter professionella glasmästare eller byggföretag som specialiserar sig på inglasad altan eller uteplats. Be om rekommendationer från vänner, släktingar eller grannar, eller använd sökmotorer och recensionssidor för att hitta pålitliga och kvalificerade företag.
 4. Boka en konsultation: Kontakta företaget du har valt och boka en konsultation. Detta är ett tillfälle att diskutera dina behov och önskemål, samt få råd om möjliga designalternativ och materialval. Företaget kan också göra en inspektion av din altan för att bedöma dess nuvarande tillstånd och ge rekommendationer baserat på det.
 5. Design och planering: I samråd med företaget börjar design- och planeringsfasen. Ni kommer att diskutera val av material, glasalternativ, isolering, ventilation och eventuella tillval som kan vara relevanta för din altan. Designen bör också ta hänsyn till eventuella byggnadskoder och tillstånd som krävs.
 6. Offert och avtal på inglasad altan eller uteplats: Efter att design och planering är klara kommer företaget att ge dig en offert baserad på de diskuterade detaljerna. Gå igenom offerten noggrant och se till att du förstår alla kostnader och vad som ingår. Om du är nöjd med offerten och vill fortsätta, underteckna ett skriftligt avtal med företaget.
 7. Bygglovet: Kontrollera om du behöver ett bygglov för att glasa in altanen. I vissa områden kan detta vara nödvändigt. Om så är fallet bör du ansöka om bygglov i enlighet med lokal lagstiftning och invänta godkännande innan arbetet påbörjas.
 8. Byggnationen: När bygglovet är klart kan byggandet av den inglasade altanen börja. Företaget kommer att ta hand om allt arbete, inklusive förberedelse av altanen, installation av glas, eventuell isolering och ventilationssystem samt eventuella tillval som bestämts. Under byggnationen är det viktigt att hålla kommunikationskanalerna öppna med företaget för att säkerställa att arbetet utförs enligt planen.
 9. Färdigställande och efterarbete: När byggnationen är klar genomför företaget en slutbesiktning för att säkerställa att allt är korrekt installerat och uppfyller de överenskomna specifikationerna. Ta dig tid att inspektera det färdiga arbetet och se till att du är nöjd med resultatet innan du accepterar det.
 10. Underhåll och rengöring: Efter att den inglasade altanen är färdig behöver du vara medveten om underhållsbehovet. Företaget kan ge råd om rengöring och underhåll av glaset och eventuella mekanismer som används för att öppna och stänga altanen. Följ deras rekommendationer för att hålla altanen i gott skick över tid.
 11. Njut av din inglasade altan: Nu när altanen är färdig och redo att användas är det dags att njuta av ditt nya utrymme. Använd det för avkoppling, sociala tillställningar eller kanske som ett extra rum för att utöka din befintliga bostadsyta. Glasa in altanen ger dig möjlighet att utnyttja den året runt, oavsett väderförhållanden.

OBS! Kom ihåg att vara noga med att följa säkerhetsinstruktionerna och eventuella underhållsrekommendationer som företaget har gett dig. Vid eventuella problem eller frågor är det alltid bäst att kontakta företaget för support och assistans.

Genom att följa denna instruktion och arbeta tillsammans med pålitliga experter kan du glasa in din altan på ett professionellt och tillfredsställande sätt. Detta ger dig möjlighet att njuta av utrymmet året runt och skapa en trevlig och funktionell tillägg till ditt hem.

Taggar :

Glasa in altan

Dela  :

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg