Fönster är en viktig del av alla byggnader. De låter naturligt ljus komma in och ger även möjlighet för frisk luft att cirkulera. Det finns många olika typer av fönster, och var och en har sina fördelar. Exempelvis finns inåt- och utåtgående fönster, sideswing-fönster och karmfasta fönster. Oavsett vilket fönster man har sker det emellanåt olyckor där fönstren skadas eller tas sönder, men fönster slits också med tiden genom miljöpåverkan.

På västsvenska Glas är vi experter på glas och arbetar med alla former av glas. Vi arbetar huvudsakligen i Storgöteborg, som inkluderar Lerum, Partille, Göteborg, Kungälv och Kungsbacka. Ibland har man varken tid, lust eller kunskapen för att fixa fönster och vi erbjuder dig vår expertis. Vill du ha hjälp med ditt fönster? Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Psst! Vi tar oss även an akuta fönsterreparationer!

Repor på ditt fönsterglas?

Innan du anlitar en glasmästare så kan du själv testa ett par saker på glasens repor. Ett gammalt husmorstips för att ta bort reporna från ditt fönsterglas är att använda tandkräm. Applicera en liten mängd tandkräm på repan och använd sedan en fuktig trasa, arbeta i cirkulära rörelser och använd sedan en ren och fuktig trasa för att torka av den. Du kan behöva upprepa denna process flera gånger för att bli av med alla repor på ditt fönsterglas.

Fönsterglas består av två lager: det inre lagret och det yttre lagret. Det inre skiktet kallas glasering, medan det yttre skiktet kallas laminat. När en repa uppstår kan den gå igenom båda lagren och skada dem båda. Ju djupare repan är, desto svårare blir det också att åtgärda den.

Ett annat sätt att fixa repor på fönsterglaset är att använda en repborttagare som finns antingen flytande eller som en pasta. Det är viktigt att du väljer det som passar just ditt fönster och vi rekommenderar dig att läsa på ordentligt, alternativt fråga din återförsäljare.

Är reporna eller skadan såpass allvarlig att det krävs ett byte av fönster? Det första steget är att identifiera vilken typ av glas du har – det finns två typer: enkelglas eller dubbelglas. Enkelglas är lättare att byta ut än dubbelglas, vilket kräver mer arbete och en professionell hjälp. Är du osäker på vad som är den bästa lösningen för dig? Kontakta oss gärna.

Vad är kostnaden för ett fönsterbyte eller reparation?

Många faktorer påverkar kostnaden för att byta eller reparera ett fönster. Kostnaden för att byta eller reparera ett fönster beror huvudsakligen på fönstrets storlek, typ och material. Annat som påverkar är huruvida det är en enkel-, dubbel- eller trippel-ruta? Är det trä, vinyl eller aluminium? Storleken på fönstret – har det en stor ram med många rutor? Materialet som används för att göra ramen – är det stål, aluminium, trä?

För att finna bästa möjliga lösning för just dig rekommenderar vi att du kontaktar oss. Vi på Västsvenska Glas har många års erfarenhet och är experter på allt som har med glas att göra.

Leave a comment