Västsvenska Glas

cropped-cropped-Bild2-1-2048x262

Bygga altan utan bygglov så får du bygga

Kontakta oss

Västsvenska Glas

Glasmästare i Göteborg & Västsverige Vi reparerar & installerar alla typer av glas & speglar. Glasmästare med fokus på kvalité & service

072-3980715

Bygga altan utan bygglov så får du bygga

Att bygga en altan kan vara en dröm för många husägare. Det erbjuder en möjlighet att utöka bostadsytan, njuta av utomhusmiljön och skapa en plats för avkoppling. Men vad händer om du vill bygga en altan utan att gå igenom besväret med att ansöka om bygglov? Här går vi igenom allt du behöver veta om att bygga en altan utan bygglov.

1. Storlek och Placering

I många kommuner finns det specifika regler kring hur stor en altan får vara utan att kräva bygglov. Dessa regler kan variera, men generellt sett finns det en maxgräns. Utöver storleken kan det också finnas regler om altanens placering, särskilt när det gäller avståndet till grannens tomt eller allmän väg.

2. Höjd och Utformning

Höjden på altanen kan också vara en faktor. Vissa kommuner kan ha begränsningar för hur hög en altan får vara utan bygglov. Dessutom kan det i kulturskyddade områden eller områden med särskilda estetiska krav finnas regler om altanens utseende och materialval.

3. Byggnadstekniska Krav

Oavsett om du behöver bygglov eller inte, finns det byggnadstekniska krav som måste följas. Dessa kan handla om allt från hur altanen ska grundläggas till vilka material som får användas.

4. Kommunikation med Grannar

Även om bygglov inte krävs, kan det vara klokt att diskutera dina planer med dina grannar. De kan ha värdefulla synpunkter eller bekymmer som kan påverka ditt byggprojekt.

5. Bygganmälan

I vissa fall kan du behöva göra en bygganmälan även om bygglov inte krävs. En bygganmälan är en enklare form av anmälan där du informerar kommunen om dina byggplaner.

6. Kontrollera med kommunen:

Det är alltid bäst att kontrollera med din kommun innan du börjar bygga. De kan ge dig den mest aktuella informationen om vad som gäller just där du bor.

7. Potentiella Straff

Om du bryter mot reglerna kring att bygga en altan utan bygglov kan det leda till böter eller krav på att riva altanen. Det är därför viktigt att vara väl informerad och säker på att du följer alla regler innan du påbörjar bygget.

8. Särskilda Fall: Inglasade Altaner och Tak

Vissa husägare kan fundera på att bygga en inglasad altan eller lägga till ett tak över deras altan. Dessa tillägg kan i vissa fall kräva bygglov, även om den ursprungliga altanen inte gjorde det. Det är därför viktigt att konsultera med din kommun innan du gör några större förändringar på din altan.

Slutsats när du vill bygga altan utan bygglov

Att bygga en altan utan bygglov kan vara möjligt beroende på var du bor och vilka regler som gäller i din kommun. Men det är viktigt att vara medveten om att det finns vissa regler och begränsningar som man måste följa. Genom att göra rätt från början kan du undvika potentiella problem och njuta av din nya altan i många år framöver. Det bästa är att alltid kontrollera med din lokala kommun innan du påbörjar något byggprojekt.

Taggar :

Glas,Glasa in altan

Dela  :

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Vår 4-stegsprocess för att alltid leverera kvalité

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från fönster till väggar, tak och snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Referenser

Våra kunder säger

Ari Ebraim

Helt klart de bästa glasmästarna och med snabb service👍

Ari Ebraim

Moa A

Fick supersnabb hjälp och trevligt bemötande. Rekommenderar varmt Västsvenska glas!

Moa A

Henrik Sjölander

Glasmästare som är mästare på glas.

Henrik Sjölander

Ann-christine Gustafsson

Trevlig personal, jobbar snabbt och håller rent omkring sig

Ann-christine Gustafsson

Fredrik Olsson

Trevlig och proffsig personal!

Fredrik Olsson

Radwan Elkhalki

Tjänst: Glasinstallation Positiva: Kvalitet, Mervärde, Professionalism

Radwan Elkhalki

Kontakta oss

Kontakta oss för prisförfrågan

Kontaktformulär

Lämna ett meddelande

Glasmästare i Göteborg